Wil jij onderdeel zijn van de energietransitie en het verschil maken op weg naar een duurzame wereld? Lees dan snel verder! VEMOBIN is namelijk op zoek naar een nieuwe collega, en wel een Hoofd Energie en Klimaat.

Over VEMOBIN

De Vereniging Energie voor Mobiliteit en Industrie (VEMOBIN) is de branchevereniging voor energiebedrijven – van multinationals in raffinage tot mkb-ers en van klassieke brandstofleveranciers tot hernieuwbare pioniers. VEMOBIN behartigt de gezamenlijke belangen van haar leden op nationaal en Europees niveau. De vereniging kent verschillende aandachtsgebieden, waaronder energie & klimaat, milieu, veiligheid en gezondheid. Ons kantoor in Den Haag telt 7 medewerkers, zowel in vaste als in flexibele dienst.

 

Over onze nieuwe koers

Afgelopen jaar hebben wij gekozen voor een nieuwe koers omdat we geloven in een schone en duurzame energievoorziening, waarbij we van (traditionele) fossiele brandstoffen overstappen op waterstof, elektriciteit en hernieuwbare vloeibare brandstoffen. Hierin wil VEMOBIN graag een voortrekkersrol spelen. Wil jij onderdeel zijn van de energietransitie en het verschil maken op weg naar een duurzame wereld? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Over jou

VEMOBIN is een relatief kleine branchevereniging, waardoor je veel ruimte krijgt om eigen accenten te plaatsen en proactief dossiers op te pakken. Je neemt namens VEMOBIN deel aan commissies en overlegorganen, zowel nationaal als Europees en je bent in staat om het VEMOBIN-standpunt overtuigend naar voren te brengen. Bij gelegenheden presenteer je de visie van VEMOBIN voor een breder publiek. Hoe de route naar 2030 en 2050 er precies uit komt te zien is nog niet met zekerheid te zeggen, maar zeker is wel dat jij hier een rol in speelt.

 

Over je functie

In afstemming met de algemeen directeur en de aangesloten lidbedrijven bepaal jij als Hoofd Energie en Klimaat hoe we omgaan met ingewikkelde dossiers zoals energiebesparing, CO2-reductie of het beleid van de overheid ten aanzien van bepaalde stoffen. Je bent het aanspreekpunt voor andere organisaties, zoals VNO-NCW, Deltalinqs, ministeries, omgevingsdiensten en de Tweede Kamer. Je runt verschillende werkgroepen op het gebied van milieu, energiebesparing en klimaat. In goede samenwerking met onze leden vertaal je beleid naar de werkvloer en andersom vanuit de praktijk naar gewenst beleid.

 

Over je achtergrond

  • Je hebt een universitaire of hbo-opleiding
  • Je hebt kennis op het gebied van proces- of chemische technologie, energie en milieu
  • Je hebt ervaring met strategische beleidsvorming en belangenbehartiging
  • Je begrijpt hoe regelgeving tot stand komt en bent in staat om snel complexe besluitvormingsprocessen te doorzien en te vertalen naar concrete actiepunten
  • Je bent flexibel en laat je niet door wat weerstand van de kaart brengen

 

Solliciteren?

VEMOBIN laat zich in deze procedure begeleiden door PolderBanen. Voor meer informatie kun je bellen met Jeppe Licht of Evi Gasseling via 073-2032098. Je kunt solliciteren t/m woensdag 13 september en dat doe je via de website van PolderBanen.

 

Meer weten? Neem contact op.

VEMOBIN Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
van de ontwikkelingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief