milieuregelgeving
Veiligheidscultuur

Beste leden van VNCI, VEMOBIN, Votob, Detalinqs en Cabo,

PFAS zijn al lange tijd onderwerp van discussie. Deze stoffen worden o.a. bij gebruik in blusschuim binnen afzienbare tijd helemaal verboden. Omdat PFAS-houdend blusschuim nog steeds heel veel wordt gebruikt in onze industrie en het uitfaseren voor bedrijven niet altijd als makkelijk wordt ervaren, organiseert de VNCI in samenwerking met VEMOBIN, Votob, Deltalinqs en Cabo een webinar waarbij een aantal belangrijke facetten rondom het uitfaseren worden toegelicht, voor zowel stationaire installaties als voor mobiele installaties en bedrijfsbrandweren.

De presentaties:

  • Jeroen Konijnenberg van de Gezamenlijk brandweer Rotterdam zal ingaan op de wettelijke zaken en de knelpunten die optreden bij uitfaseren van bepaalde grote en specifieke scenario’s.
  • Ronald Lippens van Dow Chemicals in Terneuzen zal ingaan op de transitie naar PFAS-vrije middelen die Dow al heeft doorgemaakt.
  • Niall Ramsden van Lastfire zal ingaan op de onderzoeken die op dit moment plaatsvinden naar de knelpunten bij het uitfaseren van PFAS-houdend blusschuim.

Je kan je opgeven voor het webinar door een reply te sturen naar rbernhard@VEMOBIN.nl.

Meer weten? Neem contact op.

VEMOBIN Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
van de ontwikkelingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief